Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge

Američki DJ Dejvid Morales uhapšen je u Japanu nakon što je policija kod njega našla manju količinu ekstazija, objavili su japanski mediji.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 07.10.2018.

11:00

Slavni DJ uhapšen zbog posedovanja droge
Foto: Gettyimages

Morales je uhapšen na aerodromu u Fukoki na jugu Japana "zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihoaktivnih supstanci", rekao je portparol policije.

Prema listu Asahi Šimbun, u njegovom ručnom prtljagu pronađene su pilule sa 0,3 grama ekstazija.

Novine Sankei Šimbun pišu da je 56-godišnji DJ odbacio optužbe za krijumčarenje droge.

"To nije moje, neko mi je podvalio", rekao je Morales.

DJ koji je vladao scenom u Njujorku 80-tih i 90-tih, a 1998. osvojio Gremi nagradu za remiks godine, trebalo je da nastupi u gradu Fukuoka, a zatim i u Tokiju.

Japan ima vrlo represivnu politiku prema drogama.

Posedovanje ekstazija za ličnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava se do sedam godina zatvora i novčanom kaznom od 22.800 evra.

Bivši član Bitlsa Pol Mekartni je 1980. godine proveo devet dana u pritvoru u Tokiju nakon što mu je pronađena marihuana u prtljagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: