Širi se strah zbog poteza Severne Koreje? Zatražena hitna sednica Saveta bezbednosti UN

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 13:54

Širi se strah zbog poteza Severne Koreje? Zatražena hitna sednica Saveta bezbednosti UN

Japanska vlada zatražila je hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog severnokorejskog raketnog testa, rekao je danas sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno.

"U vezi sa jučerašnjim balističkim lansiranjem rakete Severne Koreje, zatražili smo hitan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i o tome trenutno razgovaramo", rekao je Macuno, preneo je Tass.

Severna Koreja je danas saopštila da je testirala novu interkontinentalnu balističku raketu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na čvrsto gorivo, Hvasong-18, sa ciljem jačanja sposobnosti zemlje za nuklearni protivnapad, prema preneo je Rojters.

Severnokorejski lider Kim DŽong Un rukovodio je testiranjem rakete, navela je državna novinska agencija iz Pjongjanga, KCNA.

Raketa, ispaljena iz blizine Pjongjanga, preletela je oko 1.000 kilometara pre nego što je sletela u vode istočno od Severne Koreje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.