Izvor: RTS, 17.Jan.2022, 09:38

Severna Koreja ispalila dve balističke rakete

Severna Koreja je ispalila dve rakete kratkog dometa za koje se sumnja da su balističke, sa aerodroma u Pjongjangu. Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje.
"Danas su ispaljene dve rakete kratkog dometa (SRBM) istočno od aerodroma Sunan u Pjongjangu", navodi se u saopštenju Južnokorejskog združenog štaba (JCS).

Ispaljene rakete su prešle oko 380 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do maksimalne visine od 42 kilometra, navodi se u saopštenju tog štaba.
To je, kako je ocenjeno, četvrti test ovog meseca, u sklopu nastojanja Pjongjanga da demonstrira sve veći raketni arsenal, prenosi Rojters.
I Japan je izvestio o lansiranju, a glavni sekretar kabineta Hirokazu Macuno je najnovije akcije Pjongjanga osudio kao pretnju miru i bezbednosti.
Japanski ministar odbrane Nobuo Kiši je izjavio da su projektili sleteli u okean u blizini istočne obale Severne Koreje.
Kiši je rekao novinarima da kontinuirano lansiranje severnokorejskih balističkih projektila predstavlja ozbiljan problem za međunarodnu zajednicu, uključujući Japan.
Indo-pacifička komanda američke vojske je saopštila da lansiranje ne predstavlja neposrednu pretnju Sjedinjenim Državama ili njihovim saveznicima, ali da "ova lansiranja projektila naglašavaju destabilizujući uticaj programa nelegalnog naoružanja".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Severna Koreja lansirala dve balističke rakete kratkog dometa

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2022

Severna Koreja ispalila je danas u more dva projektila, za koje se sumnja da su balističke rakete, objavila je vojska Južne Koreje.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.