Seul: Pjongjang lansirao balističke rakete

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul: Pjongjang lansirao balističke rakete

Projektili koje je Severna Koreja lansirala bile su balističke rakete koje su letele oko 250 kilometara, saopštio je južnokorejski združeni generalštab.
Projektili su bili različiti od onih koji su ranije ispaljivani, rekao je južnokorejski ministar Džong Kjong Du, prensi Rojters.

Pjongjang je sa poluostrva Hodo lansirao nekoliko neidentifikovanih projektila, šest dana pošto je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Severna Koreja ispalila u Istočno more dve balističke rakete kratkog dometa.
Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da Tokio radi sa saveznicima na rešavanju situacije u regionu i da bezbednost Japana nije ugrožena.
"Nastavićemo da blisko sarađujemo sa SAD i ostalim zemljama", rekao je Abe.

Sjedinjene Američke Države primile su izveštaj da je Severna Koreja lansirala raketu i nastaviće da prate situaciji, izjavio je portparol Stejt departmenta.
Kina se nada da će SAD i Severna Koreja uložiti dodatne napore na promociji denuklearizacije i postizanju dugoročnig mira i stabilnost, izjavila je portparolaka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Cuning reagujući na najnovije događaje na korejskom poluostrvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Seul: Severna Koreja drugi put ispalila rakete kratkog dometa

Izvor: Danas, 31.Jul.2019

Vojska Južne Koreje saopštila je danas da je Severna Koreja ispalila dve balističke rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale, u drugom testu za manje od nedelju dana. Članak Seul: Severna Koreja drugi put ispalila rakete kratkog dometa se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.