ŠTA SE OVO DEŠAVA SA VREMENOM? Otkazani svi letovi, zaustavljeni vozovi... tajfun doneo jaku kišu - pogođeni Japan i Južna Koreja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 18:01

ŠTA SE OVO DEŠAVA SA VREMENOM? Otkazani svi letovi, zaustavljeni vozovi... tajfun doneo jaku kišu - pogođeni Japan i Južna Koreja

Upozorenja samo pristižu...

Zbog jake kiše koju je danas doneo tajfun Kanun, a pogodila je južne delove Japana i područja Južne Koreje, otkazani su svi letovi, a vozovi su zaustavljeni dok se s istoka približava još jedna oluja koja preti Tokiju usred sezone letnih praznika u Japanu.

Oluja je trenutno u moru južno od Kjušua, glavnog jugozapadnog japanskog osttva, od Tokija udaljenog oko 860 km. Prethodno je opustošila jugozapadno područje Okinave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ne gubi snagu i kreće se neuobičajeno sporo, brzinom od oko 10 km, što znači da će se vetar i kiša duže zadržati nad tim područjem.

Japanska meteorološka agencija (JMA) izdala je upozorenje o obilnoj kiši i jakom vetru za mnoge delove južnog i zapadnog Japana. Zbog toga su kompanije koje proizvode automobile, među kojima i Tojota, obustavile deo proizvodnje.

Južna Koreja proglasila je najviši nivo uzbune jer je Kanun bio primoran da otkaže gotovo 80 letova i zatvori brojne pomorske puteve i ulice, objavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

U utorak su, uoči dolaska tajfuna, lokalni zvaničnici evakuisali više od 30.000 izviđača iz njihovog kampa na jugozapadu. Oni su tamo stigli na Svetsko okupljanje izviđača.

U području Tihog okeana, južno od Japana, formirala se još jedna oluja Lan. Prognostičari predviđaju da će jačati kako se bude pomicala prema severu te bi početkom iduće nedelje mogla da pogodi Tokio, objavila je Japanska meteorološka agencija.

Početak je Obona, vrhunca sezone letnih praznika i odmora u Japanu, kada mnogi stanovnici napuštaju velike gradove i odlaze u manja mesta ili u posetu rodbini na selu, dok prognostičari najavljuju dve opasne oluje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.