Ronaldo: Španija favorit na Mondijalu 2014, ali i Brazil ima šanse

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo: Španija favorit na Mondijalu 2014, ali i Brazil ima šanse

Bivši napadač Real Madrida i Barselone Ronaldo ocenio je da je Španija, a ne njegov rodni Brazil, favorit za osvajanje titule prvaka sveta 2014. godine.

Ronaldo, koji je predvodio Brazil do titule šampiona sveta 2002. u Japanu i Južnoj Koreji trenutno se nalazi u Španiji na promotivnoj turneji Kupa konfederacija koji se održava u junu.

On je naglasio da veruje da bi finale na Kupu konfederacija između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Španije i Brazila "otvorilo apetit" za glavni događaj sledeće godine.

"Španija ima igru i fudbalere koje bi ceo svet želeo da poseduje", rekao je Ronaldo za sajt Španske fudbalske federacije.

On je napomenuo da je baza Španije, koja je aktuelni svetski i evropski šampion, sastavljena od igrača Reala i Barselone koji su "najbolji klubovi na svetu". Ipak, Ronaldo je naglasio da Brazil nije bez šanse za osvajanje titule na Mondijalu, iako ima slabiju reprezentaciju od Španije, "zbog činjenice da se igra na domaćem terenu".

Ronaldo je s poštovanjem govorio o selektoru Španije Visenteu del Boskeu.

"Volim način rada Del Boskea, kao i njegov humani odnos prema igračima", ocenio je Ronaldo koji je svojevremeno igrao pod trenerskim nadzorom Del Boskea, dok je igrao u Realu.

Ronaldo je istakao da Španci nemaju razloga da strahuju da će tereni u Brazilu biti loši, čime bi mogla da bude ugrožena njihova igra zasnovana na kratkim pasovima.

"Potrudili smo se da trava na terenima bude istog kvaliteta kao u Evropi, tako da lopta može brzo da se kreće", rekao je Ronaldo koji je u Organizacionom komitetu Mondijala 2014, zajedno sa još jednom legendom brazilskog fudbala, Bebetom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.