Rapsodija delfina protiv svetskih šampiona!

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 10:58

Rapsodija "delfina" protiv svetskih šampiona!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara dominantnom partijom protiv aktuelnih svetskih prvaka Italijana.

U pravoj rapsodiji popularnih "delfina" bilo je 9:3 na poluvremenu, a na kraju 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Kažu da su četvrtfinala najvažnija na svakom turniru, a naši vaterpolisti su baš tada bili najbolji.

Odbrana je proradila u poslednjoj utakmici grupne faze protiv Crne Gore, a u ovom susretu to je bila prava doktorska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << disertacija, počev od "hobotnice" Branislava Mitrovića.

U jednom momentu prve četvrtine sudije su nam isključile čak tri igrača, a trojica srpskih igrača su uspela da se odbrane protiv šestorice italijanskih.

To je u velikoj meri, makar na psihološkom planu, uticao na dalji tok susreta, jer su svetski prvaci bili u neverici i potpuno su pali.

Ono što je ovog puta došlo na svoje, jeste poziciona igra koja nije bila naš najveći adut u dosadašnjem toku Igara.

Tukli su srpski bombarderi iz svih pozicija i posle uvodnih 2:2, krenula je serija 5:0, a neki od tih golova bili su, zaista, spektakularni.

Do poluvremena je razlika bila +6 i to je bila nedostižno za Italijane, uz sav kvalitet koji nesumnjivo poseduju.

Uspeli su da dobiju treću četvrtinu sa 1:0, pa i četvrtu sa 2:1, ali vreme je konstantno radilo za Srbiju i na kraju je olimpijski šampion nastavio put ka odbrani titule iz Rija.

Sledeći rival u polufinalu je Španija koja je pokazala možda i najviše u Tokiju. Ali, niko nije igrao kao Srbija danas i jasno je od koga će sve zavisiti.

Polufinala za vaterpoliste igraju se u petak, a drugo polufinale činiće Grčka i pobednik duela Hrvatska – Mađarska (12.50).

Sva dešavanja iz meča Srbije i Italije pratili smo putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.