Putovali od Australije do Kine da bi se slikali sa “orlovima”, a nisu prepoznali Piksija

Izvor: 011vodič.com, 05.Sep.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putovali od Australije do Kine da bi se slikali sa “orlovima”, a nisu prepoznali Piksija

Od specijalnog izveštača Maxbetsporta sa Mundobasketa u Kini
U vagonu kojim je 20-tak novinara iz Srbije putovalo od Fošana do Vuhana još četiri putnika govorila su srpski jezik! Upoznao sam porodicu Bajić, oca Milovana, suprugu i majku Snežanu i decu Jelisavetu i Vukašina.
Kvota naše kladionice da će SAD prvo poluvreme meča sa Japanom da završi sa više od 16,5 razlike (PH1) je 1.90
– Volimo košarku, oba naša deteta >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je igraju u Brizbejnu, odlučili smo da dođemo i bodrimo našu Srbiju. Nećemo ostati do kraja, ali i ovo što smo doživeli do sada ispunilo nam je srca, imaćemo šta da pamtimo i pričamo prijateljima u Australiji – rekla nam je Snežana Bajić, inače doktor nauka. Završila je, kao student generacije, Rudarski fakultet u Boru, ali nije uspela da dobije posao u Srbiji.
Suprug Milovan je imao posao, posle završene Vojne škole završio je i Vojnu akademiju, radio u mornarici naše vojske, bio je poručnik fregate, ali je posle odrađenih osam godina u vojsci rešio da bolji život za porodicu i sebe potraži daleko, čak u Australiji.
– Ispalo je dobro, snašli smo. U Brizbejnu ima oko 7.000 Srba, manje nego u Sidneju ili Melburnu, ali nas ima… Dobro nam je, radimo oboje, deca idu u školu. Idemo redovno u Srbiju, ali naša budućnost je u Australiji – raportira bivši oficir Vojske Srbije.
Bajići su oduševljeni našim reprezentativcima koje su posetiuli u hotelu „Hilton“ tokom boravka u Fošanu:
– Bili su neverovatno ljubazni, rado su se slikali sa nama, popričali smo… Od sad nećemo propustiti nijedno veliko takmičenje na kome igra Srbija. Ja sam se obrukao, ne pratim fudbal pa nisam prepoznao Piksija Stojkovića, koji je bio u hotelu kad i mi. Naš sport je košarka – pričao je Milovan Bajić.
Ćerka Jelisaveta, rođena u Novom Sadu,  kaže da su joj u našem timu ljubimci Jokić i Milutinov. Sin Vukašin se ne izjašnjava po pitanju ljubimaca, ali kaže da je uživao u igri Srbije.
CINKARENJE ZA “MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO” Dok smo pričali, kolega Dejan Grbović sa Pinka  malo me je cinkario kod mojih sagovornika:
– Znate li vi da je ovaj što vas propituje napisao knjigu „Montevideo, Bog te video“…
Bajići kažu da „ne mogu da veruju“… Ističu da je im je to najomiljenija seriju, ne znaju ni sami koliko su je puta gledali. Od onog koji pita postajem onaj koga pitaju… Da li znam glumce, reditelja, da li sam poznavao nekog od igrača, kako sam došao na ideju da napišem knjigu… Jelisveta pita može li da se slika sa mnom…
Na kraju pozdrav, poziv da ako dođem u Brizbejn budem njihov gost, razmena kontakta i do viđenja u sali.

The post Putovali od Australije do Kine da bi se slikali sa “orlovima”, a nisu prepoznali Piksija appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.