Prvenac za Japanku protiv Venus – kraj na startu Pliškove

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 02:27

Prvenac za Japanku protiv Venus – kraj na startu Pliškove

Japanska teniserka Nao Hibino ostvarila je prvu pobedu u karijeri u glavnom žrebu Indijan Velsa.

Uspeh 29-godišnje teniserka stigao je ni manje ni više nego protiv Venus Vilijams, 487. teniserke sveta koja i u 44. godini života nastavlja profesionalno da se bavi ovim sportom.

Štaviše, uspela je da povede i izbori tri seta protiv Hibino, ali je na kraju poklekla posle dva sata igre – 2:6, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 6:3, 6:0.

Poprilično haotičan prvi set doneo nam je šest brejkova u osam odigranih gemova. Hibino niti jednom nije uspela da odbrani svoj servis i za to platila ceh krenuvši iz zaostatka.

To je trgnulo japansku teniserku koja je u nastavku zaigrala daleko bolje. Pitanje je kako bi se meč odvijao da je Venus uspela da iskoristi brejk loptu na startu drugog seta, ali nije.

Hibino je u sedmom gemu iskoristila brejk šansu, potom još jednom i stigla do izjednačenja. Venus je posle toga posustala, ali je ponovo imala čak tri brejk lopte na startu seta odluke i ponovo nije uspela da oduzme servis protivnici. Na kraju je taj set izgubila sa "nulom".

Rival Hibino u narednoj rundi će biti Veronika Kudermetova sa kojom se do sada nije sastajala.

U drugom meču večeri, Ana Blinkova je savladala Karolinu Pliškovu takođe u tri seta – 6:1, 2:6, 6:4.

I na ovom meču se ispostavilo da ko ne koristi svoje šanse bude kažnjen. Čehinja je u prvom gemu meča imala brejk šansu, nije ju iskoristila i izgubila je set. Isto se desilo Ruskinji u drugom.

Da Blinkova uči iz grešaka pokazala je na startu seta odluke kada odmah pravi brejk i, iako ga je Pliškova odmah vratila, uspeva da slavi tako što je u poslednjem gemu spasila dve brejk lopte i potom iskoristila prvu meč.

Blinkovu očekuje daleko teži meč u borbi za treće kolo protiv Džesike Pegule koja je peti nosilac.

Dalje je u duelu domaćih teniserki prošla i Hejli Baptist pobedom nad Robin Montgomeri – 6:2, 4:6, 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.