Proživela Đokovićev scenario, pa se izvinila

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 08:45

Proživela "Đokovićev scenario", pa se izvinila

Japanska teniserka Miju Kato uputila je javno izvinjenje nakon diskvalifikacije sa Rolan Garosa.

Takmičarka u dubl konkurenciji je, u slučaju koji je mnoge podsetio na Novaka Đokovića i US Open 2020. godine, bez namera da to uradi pogodila lopticom jednu od sakupljačica.

Usledila je direktna diskvalifikacija, stiče se utisak neopravdano, za Kato i njenu partnerku Aldilu Sutijadi.

"Želela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bih da se iskreno izvinim skupljačici, mojoj partnerki Aldili, timu i mojim pristalicama zbog onoga što se dogodilo. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, kažnjena sam oduzimanjem poena i novčane nagrade osvojene na turniru. Cenim vašu podršku", napisala je Kato.

Najveću korist od ovog incidenta su imale Mari Buzkova i Sara Soribes Tormo, koje su prošle dalje automatski. Njih dve su odmah prišle sudiji zahtevajući diskvalifikaciju za protivnice, potez koji im nije doneo na popularnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.