Polica “Scatter Shelf”

Izvor: DIA.rs, 27.Avg.2011, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polica “Scatter Shelf”

Pored svojih arhitektonskih projekata, japanski studio “Nendo” je poznat i po dizajniranim komadima nameštaja. Uglavnom je reč o čistom minimalističkom dizajnu koji poseduje uporište u japanskoj graditeljskoj tradiciji. Najnoviji proizvod ovog studija je polica naziva “Scatter Shelf”.

Polica je napravljena od livenog akrilnog stakla debljine 5mm, koje je naslagano u tri sloja i ponegde blago dislocirano. Rezultujuća struktura poseduje izuzetnu stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << i neobičnu estetiku koja nastaje prilikom popunjavanja police knjigama i malim dekoracijama. Predmeti izgledaju kao da su upleteni u paukovu mrežu, dok gledajući sa strane se dobija efekat kaleidoskopa, što ima neobičnu interakciju i sa osvetljenjem.


  www.youtube.com/watch?v=XBsIngVMRbo

Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.