Pekara “Panscape”, Tokio

Izvor: DIA.rs, 06.Avg.2011, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pekara “Panscape”, Tokio

Enterijer pekare “Panscape” delo je japanskog arhitektonskog studija “Ninkipen”. Reč je veoma malom prostoru neobične projektantske filozofije, specifične za daleki istok.


Pekara se prostire na svega 26 kvadratnih metara, gde unutrašnje uređenje prati elemente japanskog minimalizma. Peciva su izložena samo na jednoj polici, čiji je dizajn fokalna tačka enterijera. Reč je o rustično obrađenom deblu težine od oko 500kg, na kojem se nalazi uramljena >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << kutija u kojoj su izložena peciva. Deblo se nalazi nezavisno u prostoru, a odmah do izloga, te kreira sponu u komunikaciji enterijer - eksterijer. 



Prostor poseduje monohromatsku podlogu, gde se nadopunjuju bela boja i aluminijum. 
Veoma sveden dizajn i jednostavno ali promišljeno oblikovanje ipak poseduje jedan veoma neobičan detalj. Reč je o imitaciji rupe kroz koju prolaze miševi, koja poseduje jako pozadinsko osvetljenje te je ovaj detalj veoma primetan. 



Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.