PREDSEDNIK OKS SUMIRAO PRETHODNU GODINU: Maljković OTKRIO šta očekuje od srpskih sportista u Tokiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 00:03

PREDSEDNIK OKS SUMIRAO PRETHODNU GODINU: Maljković OTKRIO šta očekuje od srpskih sportista u Tokiju!

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio se Vladi Srbije.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ocenio je prethodnu godinu kao izazovnu, da Igre u Tokiju 2021. predstavljaju "svetlo na kraju tunela", kao i da se od sportista očekuje samo da pružaju svoj maksimum.

- Iza nas ostavljamo izazovnu godinu koja je trebalo da bude olimpijska i koja je trebalo da nam donese mnogo sportskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uspeha i radosti. Realnost je sasvim drugačija. Olimpijske igre su zbog pandemije odložene. Čim se sport oporavio i kad se opet uspostavio sistem takmičenja, srpski sportisti obradovali su naciju medaljama, što pokazuje veliku odlučnost i želju da se ponovo takmiče pod zastavom svoje zemlje - rekao je Maljković na svečanosti OKS-a.

Prvi čovek OKS naglašava da je ta organizacija u prethodnoj godini davala podršku sportistima i trenerima, da je "fokus" na Olimpijskim igrama u Japanu i takmičarima koji će Srbiju predstavljati u Tokiju, ali i da se gleda u budućnost.

- Vama je u okolnostima koje su vladale tokom prošle godine svakako bilo najteže. Nevidljivi protivnik vam je onemogućio da radite ono što najbolje znate. Sada ste vi bili u situaciji da navijate za naše lekare, sestre i ostale hrabre ljude iz zdravstvenog sistema, koji su verovatno i ne želeći to postali junaci. Verujem da ste zaslužili da vas današnji heroji podjednako snažno i iskreno bodre kada ponovo dođe vreme u Tokiju. Čuvajte svoje zdravlje, predano trenirajte i spremajte se za svetlo na kraju tunela, OI u Tokiju. Od vas samo očekujemo da date sve od sebe. Ako tako postupate, svi ćemo biti ponosni i zadovoljni - kaže proslavljeni košarkaški stručnjak.

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije zahvalio se Vladi Srbije i sponzorima, uz reči:

- Kaže se da je svako bogat onoliko koliko ima pravih prijatelja, a pravi prijatelji se pokažu u teškim vremenima - istakao je Božidar Maljković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.