PLJUŠTE OPASNE PRETNJE Odluke na samitu G7 razbesnele Lavrova: Rusija je prinuđena da odgovori na objavljeni rat

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 18:07

PLJUŠTE OPASNE PRETNJE Odluke na samitu G7 razbesnele Lavrova: "Rusija je prinuđena da odgovori na objavljeni rat"

Odluke donete na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, rekao je Lavrov.

Odluke donete na samitu G7 u japanskom gradu Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Zadatak je postavljen glasno i otvoreno: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poraziti Rusiju na bojnom polju, ali ne stati na tome, već je eliminisati kao geopolitičkog konkurenta. Zapravo, svaka druga zemlja koja pretenduje na neku vrstu nezavisnog mesta u svetskom poravnanju će, takođe, potisnuti konkurenta - rekao je Lavrov, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da tokom govora na sastanku Skupštine Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, da odluke o kojima se sada razgovara i koje se usvajaju u Hirošimi, na samitu G-7, imaju za cilj odvraćanje Rusije i Kine.

Lavrov je kazao da Moskva ne pokazuje neprijateljstvo na sopstvenu inicijativu, ali da je u sadašnjim uslovima prinuđena da odgovori na objavljen rat.

- Imamo mnogo saveznika, imamo mnogo istomišljenika. I ovde morate dobro da shvatite da mi ne promovišemo neprijateljstvo prema bilo kome - naglasio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Rusija je prinuđena da odlučno, principijelno i dosledno odgovori na rat koji joj je objavljen.

- Neprijateljstvo proizilazi sa one strane barikada, barikada koje razdvajaju one koji žele da žive koristeći svoj um u interesu svojih naroda od oni koji žele da žive na račun drugih - istakao je Lavrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluke samita G7 u Hirošimi imaju za cilj obuzdavanje i Rusije i Kine — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2023

 . Odluke usvojene na samitu G7 u Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u subotu na 31. skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.. „Da li biste mogli da pogledate one odluke o kojima se raspravlja i koje...

Nastavak na Vostok.rs...

UKRAJINSKA KRIZA: G7- Peking da pritisne Moskvu da okonča rat; Moskva: Samit G7 propagandna predstava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2023, 08:54

Rat u Ukrajini – 452. dan. Vladimir Putin čestitao je "Vagneru" i ruskim snagama na "oslobađanju" Bahmuta, Volodimir Zelenski negira. Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirksi kaže da kijevske snage kontrolišu "beznačajan“ deo tog grada u Donjeckoj oblasti. Američki predsednik Džozef...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.