Odluke samita G7 u Hirošimi imaju za cilj obuzdavanje i Rusije i Kine — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2023, 18:20

Odluke samita G7 u Hirošimi imaju za cilj obuzdavanje i Rusije i Kine — Lavrov

 
Odluke usvojene na samitu G7 u Hirošimi imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Kine, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u subotu na 31. skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.
„Da li biste mogli da pogledate one odluke o kojima se raspravlja i koje se usvajaju na samitu G7 u Hirošimi, koje imaju za cilj dvostruko obuzdavanje Rusije i Narodne Republike Kine?“, pitao je. Lavrov je istakao da je zapadni kolosek „potpuno iscrpio” sebe u onom obliku koji se donedavno razvijao u ruskoj spoljnoj politici, pošto je Rusija krenula na put „najdramatičnije konfrontacije sa agresivnim blokom koji čine Sjedinjene Države, Evropska Unija i Severnoatlantska alijansa“. „Glasno i iskreno je najavljen cilj, a to je poraziti Rusiju na bojnom polju, a ne zaustavljajući se na tome, kasnije je eliminisati kao geopolitičkog rivala, da tako kažem, zajedno sa bilo kojom drugom zemljom koja pretenduje na nezavisno mesto u svetu, oni će biti potisnuti kao protivnici“, dodao je ministar. Visoki diplomata je takođe istakao da ekspertska zajednica zapadnih zemalja otvoreno razgovara o nalogu da se razrade scenariji za raspad Rusije i „ne kriju da je postojanje Rusije kao nezavisnog centra nespojivo sa ciljem Zapada, globalnom dominacijom“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.