Ok, verujemo vam, Srbija prolazi, ali kako to misliš Japan bolji od Engleske?!

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ok, verujemo vam, Srbija prolazi, ali kako to misliš Japan bolji od Engleske?!

Statistika ne može da predvidi ko će se okliznuti u odsudnom trenutku, promašiti prazan gol, uhvatiti loptu rukom, ali Opta je vodeća analitička kompanija na ovom polju. Nadajmo se da su u pravu, ali neke stvari su zaista nelogične...

Šta kaže statistika?

Poznata kompanija Opta, verovatno najpoznatiji analitički sportski sistem dala je svoja predviđanja za Mundijal.

Nama ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da se nadamo da su u pravu, mada su neke stvari nelogične.

Da krenemo prvo od procenta šansi reprezentacija da osvoje prvensto.

Brazil je kao i u većini prognoza prvi favorit 13.2% iza njega su Nemačka sa 10.7 i Argentina sa 10.1. Sledeće Francuzi sa 9.9%, Španija 8.9.

Svi se slažu da se ovde spisak favorita završava i da će jedna od ovih pet reprezentacija osvojiti šampionat.

Belgija ima 4% šansi, Portugal 3.2, posle sledi dvostruki šampion Urugvaj i još jedna latino reprezentacija "Kafeterosi".

13.2% - Based on our World Cup predictor, Opta give Brazil the highest chance of winning the 2018 World Cup (13.2%), followed by Germany (10.7%) & Argentina (10.1%). Probability.

For more info on the how the Opta Predictor is calculated, click here: https://t.co/O5yVz0Y0Zl pic.twitter.com/MOjnESld6Z

— OptaJoe (@OptaJoe) 12. јун 2018.

A onda šok, ne znamo tačno koje su intrumente koristili ali Japan ima veće šanse da osvoji prvenstvo nego Engleska i Hrvatska, kao što vidite, Srbija je negde na polovini sa istim šansama kao Meksiko i Poljska, a iza Švedske. Istina je da su Šveđani eliminisali u baražu Italijane, ali ne bismo se zakleli da su bolji od reprezentacija iza njih, poput Švajcarske. Senegala, Danske.

Australija je odmah iza Srbije, iako u nekim procenama ima najgori tim u ovom veku, a posebna priča je to što je Maroko, jedan sasvim solidan tim iza Paname koja liči na najgoru ekipu na prvenstvu.

E - Based on our World Cup predictor, Opta give Brazil (79.8%) the best chance of progressing from Group E at the 2018 @FIFAWorldCup. Samba.

For more info on the how the Opta Predictor is calculated, click here: https://t.co/O5yVz0Y0Zl#BRA #SRB #SUI #CRC pic.twitter.com/Z91gUyinwY

— OptaJoe (@OptaJoe) 12. јун 2018.

Ali, neka bude ovako kako Opta kaže u takmičenju po grupama, gde Srbija prolazi ispred Švajcaraca.

Ostali učesnici osmine finala su Urugvaj i Egipat, dakle ispada domaćin, pa onda Španija i Portugal, Francuska i Peru (po nama Danska ima bolji tim), Argentina i Hrvatska, Nemačka i Švedska (ispada Meksiko), Belgija i Engleska, Kolumbija i Japan, ispred Poljske i Senegala...

Parovi osmine finala bi bili:

Urugvaj - Portugal

Španija - Egipat

Francuska - Hrvatska

Argentina - Peru

Brazil - Švedska

Nemačka - Srbija

Belgija - Japan

Engleska - Kolumbija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.