Odlaganje Olimpijskih igara košta 1,9 milijardi dolara

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 11:45

Odlaganje Olimpijskih igara košta 1,9 milijardi dolara

Ovogodišnje odlaganje 32. letnjih Olimpijskih igara u Tokiju zbog pandemije koronavirusa, koštaće oko 1,9 milijardi dolara, saopštili su japanski organizatori.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i japanska vlada bili su primorani da otkažu ovogodišnju Olimpijske igre u u Tokiju zbog pandemije koronavirusa.

Do odluke o otkazivanju, organizacija ove sportske manifestacije koštala je oko 13 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara, preneo je japanski dnevnik Jomiuri.

Dodatni troškovi odlaganja Olimpijade uključuju plate svim angažovanim na ovom velikom projektu, kao i primena novog sistema za refundiranje karata, ali ne i uvođenje mera za sprečavanje širenja korona virusa, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.