Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije preskočile Južnu Koreju

Izvor:novosti.rs Tim Zorana Terzića je uspešno prešao još jednu prepreku na kvalifikacionom turniru u Japanu i posle dve pobede i poraza ostao u trci za OI. U sredu protiv Kube.Najbolje odbojkašice Srbije slavile su u trećem kolu kvalifikacionog turnira u Japanu protiv selekcije Južne Koreje pobedu sa 3:1 (16:25, 24:21, 25:13, 25:20). Ostale su naše dame u trci ka >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Olimpijskim igrama, a naredni protivnik im je reprezentacija Kube - sreda, 9.00.


Prvi set je bio izgubljen, ali nije uneo nemir u srpske redove. Znalo se da samo pobeda daje nove šanse posle poraza od Tajlanda... Uz loš rezultat na startu meča tim Zorana Terzića, na kraju tog prvog seta, ostao je i bez Milene Rašić, koja je povredila skočni zglob i nije mogla da nastavi da igra...Ulazak Stefane Veljković odmah je uneo svežu energiju. Reprezentativka Srbije željna igre i novog dokazivanja u nacionalnom timu kao da je trgla ostale saigračice, a takvo "buđenje" je donelo i dobar rezultat. Bilo je neizvesno u drugom setu, lopmio se rezultat, teško se dolazilo do prednosti od dva poena... Ali na kraju je iskustvo nadigralo neugodnu taktiku Azijatkinja, pa je sve krenulo mnogo lakše

U svim elementima igre srpske odbojkašice su bile bolje od Korejki. Kako je vreme odmicalo, posle prvog izugbljenog seta, izabranice Zorana Terzića poboljšavale su svoju igru, organizovale odlične napade preko Maje Ognjenović, koja je razigravala Stefanu Veljković i Jovanu Vesović, i pojačavale odbranu preko Nataše Krsmanović i Suzane Ćebić, a na sa dobrim servisom u pobedi je učestvovala i Tijana Malešević... Ima Srbija čemu da se nada.

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.