Odbojkaši Srbije pobedili Kinu

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Srbije pobedili Kinu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, pošto je jutros u Tokiju savladala Kinu sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:21).

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.040 gledalaca, a sudili su Meksikanac Danijel Gonsales i Ernan Gonsalo Kasamikela iz Argentine.

SRBIJA: N. Kovačević (11), U. Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Janić, Petković (1), Stanković (4), Nikić (13), Mitić (1), Rašić (5), Atanasijević (6), Starović (9), Podraščanin (11) i Rosić.

KINA: Bijan (5), Juan (3), Džang (12), Lijang, Džong (7), Cui, Điao (1), Čen (4), Ju (2), Šen (1), Li i Ren.

Najboljim srpskim odbojkašima bilo je potrebno samo 66 minuta da uknjiže nove bodove na turniru u Tokiju i naprave korak bliže ka zacrtanom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Već u uvodnom delu meča bilo je jasno kako će se on završiti. Pristup protivniku i igri bio je onakav kakav je Igor Kolaković mogao samo da priželjkuje od svojih izabranika.

Sve taktičke zamisli Kolakovića igrači su dosledno sprovodili na terenu a rezultat njihovog takvog pristupa video se posle dva ekspresno dobijena seta.

Ništa se nije promenilo ni u trećem, osim što je selektor srpske reprezentacije "odmarao" igrače koji su se viši potrošili do sada a u "vatru" gurao "rezerviste".

Naredni protivnik najboljim odbojkašima Srbije biće reprezentacija Australije sa kojom se sastaju sutra od 06,30 h po našem vremenu. Biće to duel dva, do sada, jedina neporažena tima posle kojeg će se više znati koliko je Srbija blizu Igrama u Londonu.

Mitić: Ovo je bila najbolja partija u sezoni

Tehničar odbojkaške reprezentacije Srbije Mihajlo Mitić rekao je danas da je ekipa protiv Kine (3:0) u trećem kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre pružila najbolju partiju u sezoni.

"Ovo je bila naša najbolja utakmica, ne samo na ovom turniru, već cele sezone. Bili smo bolji u svakom elementu, od početka smo igrali sa dosta želje. Takođe, imali smo dosta sreće, a Kinezi nisu. Pored ovakve igre retko ko može da nam parira. Kada bi igrali stalno ovako, ne bi imali razloga da brinemo ni u budućnosti", kazao je Starović posle pobede u Tokiju.

Srbiji je ovo bila treća maksimalna pobeda na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru.

"Drago mi je zbog pobede na startu protiv azijskih ekipa, koje nam ne odgovaraju. Očekivao sam veći otpor Kine. Mi smo pružili maksimum, imali dobru energiju i na kraju zasluženo došli do sva tri boda", rekao je korektor Srbije Saša Starović.

Njegov kolega, bloker Milan Rašić priznao je da je očekivao težu utakmicu.

"Lako smo dobili kada se pogleda krajni rezultat, možda smo se pri kraju malo mučili. Ako sutra u meč protiv Australije uđemo kao danas neće biti problema", zaključio je Rašić.

Odbojkaši Srbije sutra u četvrtom kolu od 6.30 po našem vremenu igraju protiv Australije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši pobedili Kinu

Izvor: Akter, 05.Jun.2012

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, pošto je jutros savladala Kinu sa 3:0

Nastavak na Akter...

Srbi koračaju ka Londonu, pao i Kineski zid!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Jun.2012

Srbija – Kina 3:0 (25:15, 25:14, 25:21). Dvorana: „Metropoliten“ u Tokiju. Gledalaca: 1.040. Sudije: Danijel Gonzales (Meksiko) i Ernan Kasamigela (Argentina). Trajanje meča: 66 minuta.. SRBIJA: N. Kovačević 11, Petković 1, Stanković 4, Nikić 12, Starović 8, Podraščanin 12, Rosić (libero),...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.