Nismo uspeli da ukočimo traktor

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2011, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nismo uspeli da ukočimo traktor"

Trener Karate kluba "Japan“ Dalibor T. (39), osumnjičen da je u četvrtak uveče izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Žagubice, kada se prevrnula traktorska prikolica, pri čemu je poginuo Aleksa Panća (13), a još 14 članova kluba povređeno, činio je velike napore da zaustavi pomahnitali traktor, tvrdi svedok ovog tragičnog događaja Radosav Perić, kome je vlasnik hotela "Vrelo“ poverio upravljanje traktorom do izletišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Buk“.

Prema njegovoj tvrdnji, Dalibor T. je u povratku sa izleta traktorom upravljao desetak kilometara.

Aleksa Panća, koji je stradao u nesreći kod Žagubice, biće sahranjen danas u 11 sati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Ovaj dečak, odličan učenik i karatista, roditeljima je bio jedinac. Njegovi roditelji su u ispovesti za „Blic“ napomenuli da se Aleksa „mnogo radovao priprema s karatistima“.

- Dalibor T. je hteo da vozi i dao sam mu volan. Dok je vozio, bio sam iza njega. Stajao sam na rudi između traktora i prikolice. Sve je bilo lepo sve dok nismo sigli do smetlišta u Žagubici. Tu je na nizbrdici traktor počeo da ubrzava - priča Perić.

Perić napominje da je Dalibor T. pokušavao da koči, ali je traktor po rizli proklizao i dobijao sve veću brzinu.

- Pokušavao sam da mu pomognem da ručicu menjača ubaci u brzinu, ali nisam uspeo. Traktor je, kao pomahnitao, jurio nekih 600 metara da bi se u jednoj krivini prikolica otkačila i prevrnula. Tada sam pao sa rude i traktor me je vukao desetak metara. Kada sam ustao, čuo sam zapomaganje dece i pojurio prema njima da im pomognem. Uz pomoć jednog komšije, trenera i drugih nepovređenih, uspeli smo da prikolicu vratimo na točkove. Nažalost, za Aleksu nije bilo spasa jer ga je zadnji deo prikolice priklještio i on je preminuo na licu mesta - nastavlja priču Perić.

Prema njegovim rečima, deca su se na izletu zabavljala i ništa nije slutilo na tragediju.

- Deca su trčkarala, igrala se u vodi potoka, pila planinsku vodu, a imala su i trening. Tu u prirodi za sve njih skuvana je riblja čorba, ispečeno homoljsko jagnje i bio je to izlet za nezaborav. Dalibor T. je popio nekoliko špricera, ne znam tačno koliko, ali nije bio pijan. Ta slika sa izleta i tragedija koja se potom dogodila nikako mi ne izlaze iz pameti. Otišao sam u šumu, daleko od Žagubice, da pokušam da nešto radim i sve to da zaboravim - ispoveda se Perić.

Vlasnik hotela Petar Jovkić kaže da je policija uzela njegov traktor i prikolicu i da treba da se obavi tehnički pregled i utvrdi ispravnost.

- Oni se nalaze u policijskom dvorištu u Žagubici i čekujem da će stručnjaci uraditi stručno i nepristrasno veštačenje. Od mene policija nije tražila do sada nikakvu izjavu - ističe Jovkić.

Sem stradalog Alekse, u ovoj saobraćajnoj nesreći bilo je povređeno još 14 članova KK "Japan“ iz Beograda, među kojima i ćerkica trenera Dalibora T. Alko-testom na licu mesta policija je u krvi Dalibora T. pronašla 0,99 promila alkohola.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.