Nismo uspeli da ukočimo traktor

Izvor: Blic, 11.Jul.2011, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo uspeli da ukočimo traktor

BEOGRAD - Trener Karate kluba „Japan“ Dalibor T. (39), osumnjičen da je u četvrtak uveče izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Žagubice, kada se prevrnula traktorska prikolica, pri čemu je poginuo Aleksa Panća (13), a još 14 članova kluba povređeno, činio je velike napore da zaustavi pomahnitali traktor, tvrdi svedok ovog tragičnog događaja Radosav Perić, kome je vlasnik hotela „Vrelo“ poverio upravljanje traktorom do izletišta „Buk“.

Prema njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tvrdnji, Dalibor T. je u povratku sa izleta traktorom upravljao desetak kilometara.

- Dalibor T. je hteo da vozi i dao sam mu volan. Dok je vozio, bio sam iza njega. Stajao sam na rudi između traktora i prikolice. Sve je bilo lepo sve dok nismo sigli do smetlišta u Žagubici. Tu je na nizbrdici traktor počeo da ubrzava - priča Perić.

Perić napominje da je Dalibor T. pokušavao da koči, ali je traktor po rizli proklizao i dobijao sve veću brzinu.

- Pokušavao sam da mu pomognem da ručicu menjača ubaci u brzinu, ali nisam uspeo. Traktor je, kao pomahnitao, jurio nekih 600 metara da bi se u jednoj krivini prikolica otkačila i prevrnula. Tada sam pao sa rude i traktor me je vukao desetak metara. Kada sam ustao, čuo sam zapomaganje dece i pojurio prema njima da im pomognem. Uz pomoć jednog komšije, trenera i drugih nepovređenih, uspeli smo da prikolicu vratimo na točkove. Nažalost, za Aleksu nije bilo spasa jer ga je zadnji deo prikolice priklještio i on je preminuo na licu mesta - nastavlja priču Perić.

Danas sahrana malog Alekse

Aleksa Panća, koji je stradao u nesreći kod Žagubice, biće sahranjen danas u 11 sati na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Ovaj dečak, odličan učenik i karatista, roditeljima je bio jedinac. Njegovi roditelji su u ispovesti za „Blic" napomenuli da se Aleksa „mnogo radovao priprema s karatistima".

Prema njegovim rečima, deca su se na izletu zabavljala i ništa nije slutilo na tragediju.

- Deca su trčkarala, igrala se u vodi potoka, pila planinsku vodu, a imala su i trening. Tu u prirodi za sve njih skuvana je riblja čorba, ispečeno homoljsko jagnje i bio je to izlet za nezaborav. Dalibor T. je popio nekoliko špricera, ne znam tačno koliko, ali nije bio pijan. Ta slika sa izleta i tragedija koja se potom dogodila nikako mi ne izlaze iz pameti. Otišao sam u šumu, daleko od Žagubice, da pokušam da nešto radim i sve to da zaboravim - ispoveda se Perić.

Vlasnik hotela Petar Jovkić kaže da je policija uzela njegov traktor i prikolicu i da treba da se obavi tehnički pregled i utvrdi ispravnost.

- Oni se nalaze u policijskom dvorištu u Žagubici i čekujem da će stručnjaci uraditi stručno i nepristrasno veštačenje. Od mene policija nije tražila do sada nikakvu izjavu - ističe Jovkić.

Sem stradalog Alekse, u ovoj saobraćajnoj nesreći bilo je povređeno još 14 članova KK „Japan" iz Beograda, među kojima i ćerkica trenera Dalibora T. Alko-testom na licu mesta policija je u krvi Dalibora T. pronašla 0,99 promila alkohola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTAC STRADALOG DEČAKA: NISU NAM SAUČEŠĆE IZJAVILI!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2011

BEOGRAD - Aleksini roditelji neutešni i ogorčeni! Niko iz porodice Dalibora Topića (38), koji je vozio traktor kad je u četvrtak uveče poginuo Aleksa Panća (14), nije pozvao roditelje nastradalog dečaka niti im je ponudio pomoć!..BEOGRAD - Aleksini roditelji neutešni i ogorčeni!..Niko iz porodice...

Nastavak na Kurir...

"Nismo uspeli da ukočimo traktor"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2011

Trener Karate kluba "Japan“ Dalibor T. (39), osumnjičen da je u četvrtak uveče izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Žagubice, kada se prevrnula traktorska prikolica, pri čemu je poginuo Aleksa Panća (13), a još 14 članova kluba povređeno, činio je velike napore da zaustavi pomahnitali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sahranjen dečak Aleksa Panća

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2011

Dečak Aleksa Panća(13) koji je stradao u četvrtak u udesu kod Žagubice na pripremama karate kluba, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.