Nema više potrebe za toalet papirom

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više potrebe za toalet papirom

"Ve-ce" šolja "Washlet" nakon čije upotrebe nije potreban toalet papir, najnoviji je izum moderne tehnologije i dolazi iz Japana.

Novi, čistiji toaleti i visoki higijenski uslovi samo su neke od prednosti koje nudi novi japanski izum - "ve-ce" šolja "Washlet" s integrisanim crevom iz kojeg izlazi topla voda u sitnim mehurićima i tako čisti "stražnje" delove tela za šta se trenutno koristi i do nekoliko metara toaletnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << papira.

Za ovaj postupak, naravno, postoji elektronsko dugme, tako da voda počne da teče upravo onda kad osoba to želi, slično kao kod standardnog vodokotlića, što garantuje da neće doći do neugodnih situacija.

Japanski proizvođač sanitarija "Toto" ovu "ve-ce" šolju lansirao je najviše iz ekoloških  razloga jer se zbog proizvodnje toalet papira uništavaju ogromna šumska prostranstva, a posebno se iskorišćava mlado drveće, piše "Dejli Mejl".

Isto tako, vodokotlić troši šest litara vode prilikom jednog povlačenja, dok klasični troši i do 12 litara vode.

Pored tople vode koja pere "kritična područja", "Washlet" ima i uređaj za sušenje istih, koji možete podesiti na tri različite temperature.

Ova "ve-ce" šolja se sama čisti i to sredstvom koje ne sadrži opasne hemikalije tako da ne zagađuje okolinu.

"Washlet" je u Japanu postao neizostavan deo svakog toaleta, a "Toto" će svoj hit proizvod predstaviti na sajmu sanitarija u Frankfurtu, te se nadaju uspehu "Washleta" i na evropskom tržištu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.