Najstariji muškarac na svetu napunio 114 godina

Izvor: Beta, 19.Apr.2011, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji muškarac na svetu napunio 114 godina

TOKIO, 19. aprila 2011. (Beta-AP) - Najstariji muškaraca na svetu, Japanac Djiruemon Kimura napunio je danas 114 godina.

Kimura je rodjendan proslavio u svojoj kući u Kjotu u kojoj živi sa 82-godišnjom udovicom svog najstarijeg sina i 58-godišnjom udovicom jednog od unuka. Kimura je imao sedmoro dece od kojih je pet još živo, a ima i 14 unuka, 25 praunuka i 11 čukununuka.

Prema podacima gerontološkog istraživačkog centra u Los Andjelesu, Kimura, rodjen 1897, postao je najstariji čovek na svetu posle smrti prethodnog rekordera Voltera Brjuninga iz američke savezne države Montane, koji je umro početkom aprila.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.