Najbolji basket igra se u Srbiji: Veliki adut za zlato u Tokiju 2020.

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji basket igra se u Srbiji: Veliki adut za zlato u Tokiju 2020.

Košarkaški savez Srbije i cela nacija su ponosni zato što su srpski basketaši treći put uzastopno postali šampioni sveta, izjavio je predsednik Saveza Predrag Danilović.

Danilović je čestitao basketašima, koji su igrali u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, na velikom uspehu na turniru u glavnom gradu Filipina Manili.

- Basketaši su ponovo najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo više puta tokom turnira... >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cela nacija - rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Po njegovim rečima KSS je značajno podigao nivo basketa u zemlji i samo u ovoj godini organizovao je više od 40 turnira.

- Basket će od Letnjih igara u Tokiju 2020. biti olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima - dodao je predsednik KSS.

Najkorisniji igrač turnira Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

- Stefan nam je doneo neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji - rekao je Domović Bulut.

Stojačić je podsetio da je imao mnogo uspona i padova u karijeri i da mu je drago što je postao prvak sveta i u basketu.

- Karijera mi je išla "gore-dole", osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam deo tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket - poručio je Stojačić.

Neizbežno pitanje za Majstorovića bilo je da opiše pobednički koš u zvuk sirene u polufinalu protiv Poljske.

- Pomislio sam samo "pomozi, Bože", imao sam mnogo sreće, a i verovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da rešim - naveo je on.

Savić je dodao da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Čak četiri puta na pet turnira srpski basketaši su bili zlatni na Svetskom prvenstvu, pa će titulu braniti i naredne godine u Amsterdamu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Svetski šampioni stigli u Srbiju

Izvor: RTS, 14.Jun.2018

Reprezentacija Srbije u basketu vratila se sa Svetskog prvenstva koje je održano u Manili, a na kojem su osvojili zlato. . Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović čestitao je basketašima, koji su igrali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.