Markes: Možda izgleda lako, ali...

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markes: Možda izgleda lako, ali...

Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je da je oduševljen posle osvajanja druge titule šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata u Japanu.

Mladi Španac je titulu obezbedio zahvaljujući drugom mestu na stazi „Tvin Ring Motegi“, iza Horhea Lorenca na Jamahi, ti trke pre kraja sezone.

Osvojiti dve titule za dve sezone u kraljevskoj klasi je neverovatno. Možda ljudima izgleda kao da je bilo lako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se ja uvek smejem, ali sam bio pod velikim pritiskom. U Mizanu i Aragonu sam napravio velike greške i zato mi je bilo bitno da se ovde fokusiram zbog Honde. Presrećan sam zbog mog tima, porodice i navijača, koji su uvek bili uz mene i gurali su me. Sve ovo je kao san trenutno“, rekao je Markes.

Markes tri trke pre kraja sezone ima 82 boda više od timskog kolege Danija Pedrose i devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija. Njih dvojica će se do kraja šampionata sa Lorencom, koji ima tri boda manje, boriti za naslov vicešampiona.

Mladi Španac je u Japanu postao prvi vozač koji je odbranio titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata od Valentina Rosija, 2009. godine. Takođe, prvi je koji je osvojio dve titule u svoje prve dve sezone u najjačoj klasi od Kenija Robertsa, koji je to učinio 1978. i 1979. godine.

Vozač Repsol Honde je, inače, tako broj svojih titula doveo do četiri, pošto je prethodno bio najbolji u klasi do 125 kubika, 2010. godine, i kategoriji Moto2, 2012. godine.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već za nedelju dana za Veliku nagradu Australije, a potom su na programu i runde u Maleziji i Valensiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.