Nedelja, 12.10.2014.

14:01

Markes: Možda izgleda lako, ali...

Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je da je oduševljen posle osvajanja druge titule šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata u Japanu.

Izvor: JT

Default images

Mladi Španac je titulu obezbedio zahvaljujući drugom mestu na stazi „Tvin Ring Motegi“, iza Horhea Lorenca na Jamahi, ti trke pre kraja sezone.

Osvojiti dve titule za dve sezone u kraljevskoj klasi je neverovatno. Možda ljudima izgleda kao da je bilo lako jer se ja uvek smejem, ali sam bio pod velikim pritiskom. U Mizanu i Aragonu sam napravio velike greške i zato mi je bilo bitno da se ovde fokusiram zbog Honde. Presrećan sam zbog mog tima, porodice i navijača, koji su uvek bili uz mene i gurali su me. Sve ovo je kao san trenutno“, rekao je Markes.

Markes tri trke pre kraja sezone ima 82 boda više od timskog kolege Danija Pedrose i devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija. Njih dvojica će se do kraja šampionata sa Lorencom, koji ima tri boda manje, boriti za naslov vicešampiona.

Mladi Španac je u Japanu postao prvi vozač koji je odbranio titulu u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata od Valentina Rosija, 2009. godine. Takođe, prvi je koji je osvojio dve titule u svoje prve dve sezone u najjačoj klasi od Kenija Robertsa, koji je to učinio 1978. i 1979. godine.

Vozač Repsol Honde je, inače, tako broj svojih titula doveo do četiri, pošto je prethodno bio najbolji u klasi do 125 kubika, 2010. godine, i kategoriji Moto2, 2012. godine.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već za nedelju dana za Veliku nagradu Australije, a potom su na programu i runde u Maleziji i Valensiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: