MIKI I KRIVI PRODUŽILI BORAVAK U TOKIJU: Premijer i ministar finansija uživaju na OI, a sve o trošku građana Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 20:57

MIKI I KRIVI PRODUŽILI BORAVAK U TOKIJU: Premijer i ministar finansija uživaju na OI, a sve o trošku građana Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić otputovali su na otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju, a već pet dana borave tamo o trošku države.

Spajić svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje fotografije iz Tokija, pa je danas tvitnuo sa meča najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.

-Crnogorski skauti došli da vrate Đokovića u Jasenovo Polje - napisao je danas Spajić uz selfi sa Krivokapićem.

Kada su krenuli iz Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gore najavili su da će prisustvovati otvaranju igara, ali izgleda da su odlučili da odmore od problema u državi pa su o trošku građana produžili boravak.

Crnogorski skauti došli da vrate Djokovića u Jasenovo Polje 😄Go go Nole! 🚀 pic.twitter.com/FpJA4wTOvw

— Milojko Spajić (@MickeySpajic) July 26, 2021

Zbog boravka u Tokiju, Krivokapić je odložio i premijerski sat za 29. jul, a koliko će boravak Spajića i Krivokapića na OI koštati građane nije poznato.

Bitno je da je premijer Zdravko Krivokapić uspešno ispunio svoj osnovni cilj boravka u Tokiju, na bespoštednom "crnogorčenju" bi mu pozavidio i njegov prezimenjak Ranko.

Emanuel Makron je prisustvovao otvaranju OI u Japanu i ostao je tamo 36 sati, vratiće se na zatvaranje samo zato što je Francuska domaćin narednih igara i tada zvanično počinje odbrojavanje do početka OI 2024. Ni kancelar i predsednik Austrije Sebastijan Kurc, odnosno, Aleksander van Der Belen nisu objavili planove za odlazak u Tokio. Vicekancelar i ministar sporta Verner Kegler nije otišao na otvaranje OI zbog ograničenja putovanja ali i zato što ne želi da koristi svoju poziciju za privilegovano putovanje.

Svečanom otvaranju u Tokiju iz Hrvatske prisustvovala jedino bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović kao članica Međunarodnog olimpijskog komiteta ( IOC). Na igrama ne prisustvuju ni premijer Andrej Plenković ni predsednik Zoran Milanović.

Iz Nemačke ni kancelarka Angela Merkel ni ministar Unutrašnjih poslova Horst Zehofer niti ministar inostranih poslova Haiko Mas nisu putovali za Tokio, dok su Grčku predstavljale starije ličnosti iz sveta politike i sporta, uključujući zamenika ministra kulture i sporta Lefterisa Avgenakisa. Premijer  Mađarske Viktor Orban je kazao u radio intervjuu da on neće biti prisutan na otvaranju Olimpijskih igara, obrazloživši rečima: ne bi bilo u redu, ja mislim, ako su ljudi isključeni sa igara da njihovi izabrani predstavnici budu tamo.

Ni predsednik Serđo Matarela ni premijer Italije Mateo Dragi nisu prisustvovali ceremoniji otvaranja. Umesto njih, italijansku vladu je predstavljala Valentina Vezali, šestostruka dobitnica zlatne medalje u mačevanju, inače italijanska podsekretarka za sport i Đovani Malago, predsednik Italijanskog nacionalnog olimpijskog komiteta.

Premijer Luksemburga Ksavijer Betel nije krenuo put Tokija, ali je državu predstavljao Veliki vojvoda Luksemburga Anri.

Suma sumarum, izuzev Makrona, Vojvode Anrija i poljskog predsednika Andreja Džude. nijedan predsednik niti premijer država članica EU nije bio na otvaranju OI.

Sva njihova zadržavanja su od 36 sati Makronovih do Džudina 3 dana. Samo delegacija Montenegra ostaje onako baš domaćinski.

Zanimljivo da na otvaranju igara nije bilo ni bivšeg premijera Japana Šinzoa Abea, koji je najzaslužniji za održavanje OI u toj zemlji.

Nijedna evropska ekonomija, koja je svaka barem stotinu puta jača od crnogorske, ne želi da troši novac na  boravak svojih državljan u Tokiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.