Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 14:45

Kvalifikacije za Tokio: 24 ekipe, 26 NBA igrača, četiri vize

Poznati sastavi reprezentacija na tunririma u Beogradu, Splitu, Kaunasu i Viktoriji

Od sutra do 4. jula 24 ekipe na četiri turnira, u Beogradu, Splitu, Kaunasu i Viktoriji, boriće se za poslednje četiri olimpijske vize. A u tim borbama pomoći će im, bar kako stoji na zvaničnom sajtu FIBA - 26 igrača koji su u klupskoj sezoni na izmaku igrali za NBA timove.

Najviše će ih biti u Viktoriji, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << domaćin, Kanada, sa čak osmoricom NBA igrača (Lugenc Dort - Oklahoma Siti, Nikil Aaleksander Voker - Nju Oreleans, Kori Džozef - Detroit, Dvajt Pauel - Dalas, Trej Lajls - San Antonio, Ar Džej Beret - Njujork, Endrju Vigins - Golden Stejt, Mikal Mulder - Golden Stejt) pokušati da se domogne leta za Tokio, u čemu će pokušati da ih spreče Grci sa Kostasom Adetokunbom (LA Lejkers), sa Tomašom Satoranskim (Čikago), Turska sa Džedijem Omanom (Klivlend), Ersanom Iljasovom (Juta), Furkmanom Korkmazom (Filadelfija) i Omerom Jutsevenom (Majami), Kina i Urugvaj.

*** KLADI SE NA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE ***

U Beogradu će igrati Portoriko, Filipini, Dominikanska Republika i Senegal. Uz Srbiju (Nemanja Bjelica, Boban Marjanović), na NBA snage osloniće se još samo Italija (Nikolo Manion - Golden Stejt, Nikolo Meli - Dalas).

U Splitu gde igraju još Rusija, Meksiko i Tunis, NBA igrače će imati Nemačka (Isak Bonga - Vašington, Moric Vagner - Orlando), Brazil (Andersn Varežao - Klivlend), kao i domaćin Hrvatska (Bojan Bogdanović - Juta).

NBA krug na kvalifikacionim turnirima zatvaraju Litvanija sa Domantasom Sabonisom (Indijana) i Jonasom Valančijunasom (Memfis), te Slovenija sa Vlatkom Čančarom (Denver) i najvećom zvezdom Lukom Dončićem (Dalas), koji će pokušati da se domognu olimpijske vize u Kaunasu gde učestvuju još Koreja, Venecuela, Poljska i Angola.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan,   NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.