Koja je najskuplja zemlja za život u 2020. godini? Gde je na tom spisku Srbija?

Izvor: Megafon.co, 19.Feb.2020, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koja je najskuplja zemlja za život u 2020. godini? Gde je na tom spisku Srbija?

Najskuplja zemlja za život u 2020. godini je zaista ona koja većini prva padne na pamet – Švajcarska. Na listi najskupljih zemalja u top 20 našlo se 9 evropskih, 5 azijskih, po dve na Karibima i u Okeaniji i po jedna u Severnoj Americi i Africi.
Ceo spisak pogledajte na sajtu CEOWORLD magazina koji je i sproveo istraživanje. Procenu su bazirali na osnovu 5 glavnih parametara – životni troškovi, stanarina, namirnice, ishrana u restoranima i kupovna moć.
Norveška je >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << druga najskuplja zemlja za život na svetu, a prate je Island, Japan, Danska, Bahami, Luksemburg, Izrael, Singapur i Južna Koreja. Na 20. mestu su SAD.
Gde je tu Srbija? Foto – Sonja Urošević

Srbija se na ovoj listi našla na 98. mestu od ukupno 132 zemlje.
Najbliža nama – Grčka je na 38. mestu. Od ex-Yu zemalja Slovenija je zauzela 47. mesto, Hrvatska 53, a Crna Gora 90. BIH je na 96. mestu, Severna Makedonija na 113. Kosovo se na ovoj listi našlo na 124. poziciji.
Gde je najjeftinije? Najjeftiniji za život, na 132. mestu, je Pakistan. Iznad njega je Avganistan, pa Indija, Sirija, Uzbekistan, Kirgistan, Tunis i Venecuela na 125. mestu.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.