Kijev: Protest veterana koji su sanirali Černobil

Izvor: Blic, 17.Apr.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Protest veterana koji su sanirali Černobil

KIJEV - Oko 2.000 veterana koji su učestvovali u saniranju posledica eksplozije nuklearne centrale u Černobilju okupili su se u danas Kijevu, kako bi protestovali zbog smanjenja beneficija i penzija.

Protest je organizovan u trenutku kada se zbog događaja u Japanu svet živo seća havarije u Černobilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i samo nekoliko dana pre 25. godišnjice te tragedije.

Demonstranti oštro kritikuju vladu zbog drastičnog smanjenja penzija i rastućih troškova zdravstvene zaštite, prenosi agencija AP.

Vlada predsednika Viktora Janukovča kaže da jednostavno nema novca da ispuni obećanja data desetinama hiljada radnika koj su poslati da raščišćavaju radioaktivne ruševine na mestu eksplozije, koja se dogodila 26. aprila 1986. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kijev: Protest veterana koji su sanirali Černobilj

Izvor: Blic, 17.Apr.2011

KIJEV - Oko 2.000 veterana koji su učestvovali u saniranju posledica eksplozije nuklearne centrale u Černobilju okupili su se u danas Kijevu, kako bi protestovali zbog smanjenja beneficija i penzija...Protest je organizovan u trenutku kada se zbog događaja u Japanu svet živo seća havarije u Černobilju...

Nastavak na Blic...

Protest zbog smanjenja radničkih beneficija

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2011, 00:33

KIJEV,  Oko 2 000 radnika, koji su radili na raščišćavanju nakon eksplozije u nuklearki Černobilj, izašli su danas na ulice Kijeva protestvujući zbog smanjenja beneficija i penzija koje primaju kao nadoknadu za izloženost radijaciji. Nekoliko dana prije 25. godišnjice eksplozije u Černobilju,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.