Kanada se ne šali: Pale i Japanke

Izvor: B92, 25.Sep.2022, 14:24

Kanada se ne šali: Pale i Japanke

Košarkašice Kanade pobedile su Japan rezultatom 70:56 u trećem kolu Svetskog prvenstva.

Kanađanke su jedine u grupi B sa maksimalnim učinkom od sve tri pobede.

U prvom kolu su savladale Srbiju, u drugom bile bolje od domaćina Australije, a u trećem relativno lako pobedile Japan.

Od samog starta su stekle osetnu prednost i držale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je suvereno do samog kraja kada su trećom pobedom ostvarile prvu poziciju u grupi B.

Najefikasnija je bila Bridžit Karlton sa 19 poena i 6 skokova, 13 je imala Šej Koli, uz 6 uhvaćenih skokova, 10 Latiša Amijer uz 6 skokova i 5 asistencija, 7 je upisala Kia Nurs, a 6 Kejla Aleksander uz 11 skokova, dok je isti poenterski učinak uz 8 skokova imala Natalija Akonva.

U redovima Japana, Maki Takada je imala 11 poena i 3 skoka, dok su po 9 poena postigle Aika Hirašita i Monika Okoje, a Stefani Mavuli postigla je 6 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.