Japansko novo čudo tehnologije

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2011, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japansko novo čudo tehnologije

Japan je predstavio potpuno novi ultrabrzi Šinkansen voz koji ima prosečnu brzinu 300 km/h. Uz to, u vozu je na raspolaganju i poslovna klasa, kao u avionima, a Japanci se nadaju da će svoj proizvod moći da prodaju i u inostranstvu.

Novi ultrabrzi voz pod nazivom Hajabusa saobraćaće dva puta dnevno između Tokija i Aomorija, seoskog predela na severu zemlje.

Predsednik japanske železnice Mutsutake Otsuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je istakao kako je cilj bio napraviti što bolji ugođaj u svakako sigurnim vozovima za putnike. Iduće godine bi trebalo da budu proizvedene i nove serije ovog voza koje će ići i preko 300 km/h. Japanska železnica je još ranije reklamirala Aomori kao turističko odredište, kako bi imali veliki broj putnika na relaciji Tokio - Aomori.

Japan je poznat po brzim vozovima, a valja spomenuti da su Šinkansen vozovi izuzetno sigurni, još se nije desila železnička nesreća u kojoj je učestvovao ovakav voz, prenele su svetske agencije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Superbrzi voz koji juri 300 na sat

Izvor: Blic, 07.Mar.2011

Japanci su napravili novi suprebrzi voz koji juri 300 kilometara na sat. Železnički japanski magnat Šinkansen radi od 1960. a čelnici se sada nadaju da će novi voz uspeti da prodaju u inostranstvu. ..Novi ultra brzi voz pod imenom "Hayabusa” ili "Falcoln” će saobraćati od Tokija do...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.