Japanski div bankrotirao, pada u američke ruke

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski div bankrotirao, "pada" u američke ruke

Akcije japanske kompanije Takate su pale za 16,5 odsto, nakon što su mediji izvestili da planira da podnese zahtev za stečaj.

Mediji su preneli da Takate planira da proda svoje aktive jednoj američkoj kompaniji.

Akcije Takate su završile trgovanje na 404 jena (3,6 dolara), zabeleživši najveći dnevni pad na Tokijskoj berzi, prenosi agencija Frans pres.

Japanski list "Nikei" je preneo da će Takata, suočena sa obavezama koje prevazilaze 1.000 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jena (9,0 milijardi dolara), doneti zvaničnu odluku o stečaju na sastanku upravnog odbora ovog meseca.

Iz Takate su prošle nedelje saopštili da nikakva odluka nije doneta, ali da su sve opcije "na stolu".

Američki proizvođač auto-delova Ki sejfti sistems (Key Safety Systems), u vlasništvu kineske kompanije Ningbo Džojson, preuzeće poslovanje Takate, preneo je japanski list "Nikei".

U svetu je povučeno gotovo 100 miliona automobila, od čega 70 miliona u SAD, zbog rizika da će se Takatini vadzušni jastuci bez potrebe aktivirati i eksplodirati, uz potencijalno fatalne posledice po putnike u vozilu.

Takatini vazdušni jastuci povezuju se 11 smrtnih slučajeva u SAD.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Takata bankrotirala, pala u ruke američke kompanije

Izvor: Capital.ba, 20.Jun.2017, 10:51

TOKIO, Akcije japanske kompanije Takate su pale za 16,5 odsto, nakon što su mediji izvjestili da planira da podnese zahtev za stečaj. Mediji su prenijeli da Takate planira da proda svoje aktive jednoj američkoj kompaniji. Akcije Takate su završile trgovanje na 404 jena (3,6 dolara), zabilježivši...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.