Japanski ambasador u Tokiju pozvan na konsultacije

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jul.2012, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanski ambasador u Tokiju pozvan na konsultacije

Ambasador Japana u Kini Uičiro Niva vratio se u nedelju u Tokio na razgovore, u trenutku kada je u odnosima Japana i Kine izbila nova tenzija oko spornih ostrva u Istočnom kineskom moru.

Niva je na poziv ministra spoljnih poslova Koičira Gemba doputovao u Japan.Ambasasdor je novinarima na pekinškom aerodromu rekao da će konsultacije biti fokusirane na najnoviji razvoj situacije u vezi sa spornim ostrvima koja se u Japanu nazivaju Senkaku, a u Kini Diaoju.Nenaseljena ostrva, bogata naftom i gasom, pod upravom su Japana, ali Kina i Tajvan, takođe, polažu pravo na tu oblast.PEKING, 15. jula 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spor između Kine i Japana zbog ostrva

Izvor: Mondo, 15.Jul.2012

Ostrva Senkaku u Istočnom kineskom moru kontroliše Japan, ali na njih prava polaži i Kina i Tajvan.

Nastavak na Mondo...

Japanski ambasador se vraća u Peking

Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2012, 11:43

16.07.2012. -..Japanski ambasador u Kini, koji je ranije pozvan na konsultacije u Tokio zbog incidenta oko spornih ostrva, u ponedeljak se vraća u Peking. Pre nekoliko dana Japan je izrazio protest povodom plovidbe ratnih brodova Kine u akvatoriji ostrva Senkaku. Kina je odgovorila da su ta ostrva...

Nastavak na Vostok.rs...

Dalekoistočno zatezanje

Izvor: RTV Pink, 16.Jul.2012

Japanski ambasador se vratio u Peking posle konsultacija . . . Japanski ambasador u Kini vratio se danas u Peking nakon što ga je Tokio pozvao na konsultacije zbog rastuće napetosti oko grupe ostrva koje svojataju obe zemlje u Istočnom kineskom moru. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.