Japanska tehnologija u srcu Smedereva

Izvor: RTS, 10.Okt.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanska tehnologija u srcu Smedereva

U Smederevu je otvorena nova fabrika za proizvodnju velikih rashladnih sistema. To je svetski poznata firma u proizvodnji rashladnih uređaja i opreme, a u Japanu posluje od 1924. godine.Svoje proizvode nova fabrika će prodavati u Evropi, Africi i Bliskom Istoku.
Japanska fabrika nalazi se u Slobodnoj zoni grada Smedereva i za sada u postojećoj hali radi 33 radnika. Kako je najavio generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktor preduzeća Žikica Andrejević, u planu je da se pored postojeće, izgrade još dve hale u kojima će se uposliti ukupno 250-300 radnika. Iz fabrike kažu da su na dobrom putu da ostvare glavne ciljeve - kvalitet i dobre uslove za radnike.
 
"Moja želja je da radnik kada dođe na posao, da radi sa ljubavlju taj posao. U tom slučaju imaćemo rezultat. Radimo jednu visoku tehnologiju i svi naši radnici su prošli edukaciju, neki u Briselu, neki ovde" kaže Žikica Andrejević.
Većina radnika je pre Majekave SRB, radila u drugim firmama, i kako kažu, zadovoljni ji su I platama I uslovima za rad.
 
"Nažalost, zavarivači. bravari i mehaničari napuštaju našu zemlju zato što su platežne sposobnosti male.. Pošto je firma na svetskom nivou i naravno bolji su uslovi nego u ostalim firmama, što bih preporučio i drugima da malo više vrednuju naše kadrove koji rade na svetskom nivou" naglašava Ivan Mišić, radnik.
"Radio sam u mnogim firmama, ali ovakvi uslovi za rad, može čovek samo da ppoželi, da radi i uživa", ističe Srđan Milošević, radnik.
Prepoznatljiva karakterisitika japanske firme koja posluje u 40 zemalja sveta, jeste da zastupaju proizvodnju uređaja i agregata na bazi prirodnih pet elemenata, odnosno bez freona.  
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.