Japan srozan, malo šansi za oživljavanje

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan "srozan", malo šansi za oživljavanje

Američka rejting agencija Standard i Purs (S&P) oborila je suvereni kreditni rejting Japana za jedan stepen jer Japan ima malo šansi da oživi privredu.

Kao obrazloženje ova agencija je istakla da su male šanse da ta zemlja oživi privredni rast i okonča deflaciju u narednih nekoliko godina.

"Uprkos prvobitno datom obećanju, mali su izgledi da će strategija vlade za oživljavanje privrednog rasta i stavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačke na deflaciju pomoći izbegavanju pogoršanja situacije u naredne dve do tri godine", navodi se u saopštenju rejting agencije, prenosi Frans pres.

Iz tog razloga, S&P je snizio kreditni rejting Japana na "A+" sa "AA-", zadžavajući investicioni status, navodi francuska agencija.

I nakon dve godine otkako je japanski premijer Šinzo Abe lansirao program "Abenomiks" namenjen podsticanju privrednog rasta u zemlji i okončanju deflacije, privreda Japana je i dalje u krizi. U okviru Abeovog programa je apelovano na veću vladinu potrošnju, snažne monetarne podsticaje centralne banke Japana i reforme za regulisanje komplikovane birokratije, ali je sprovođenje svih tih reformi zaustavljeno, navodi Frans pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Standard i Purs srezao rejting Japana za jedan stepen

Izvor: Capital.ba, 16.Sep.2015

NJUJORK, Američka rejting agencija Standard i Purs (S&P) oborila je danas suvereni kreditni rejting Japana za jedan stepen, uz obrazloženje da su male šanse da ta zemlja oživi privredni rast i okonča deflaciju u narednih nekoliko godina. „Uprkos prvobitno datom obećanju, mali su izgledi da...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.