Japan poklonio paraplegičarima 78.000 evra

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan poklonio paraplegičarima 78.000 evra

BEOGRAD - Vlada Japana poklonila je oko 78.000 evra Centru za socijalni rad iz Paraćina i udruženjima paraplegičara Banata i Srema za kupovinu specijalnih vozila.

Ugovore o donaciji potpisali su otpravnik poslova ambasade Japana Kazuaki Kameda, predsednica Udruženja paraplegičara Banata Kristina-Živankić, predsednik Udruženja paraplegičara Srema Stevan Lukovnjak i direktorka Centra za socijalni rad iz Paraćina Biljana Milenović-Stojanović.

Kameda je nakon potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ugovora u Vladi Srbije naveo da će tim donacijama biti obezbeđena specijalna vozila za prevoz starih i dece sa invaliditetom. "Ubeđen sam da će uz pomoć ovih donacija osobe sa invaliditetom uspešno moći da ostvare interakcije sa svojom zajednicom", istakao je Kameda.

Predsednik Udruženja paraplegičara Srema Stevan Lukovnjak rekao je da im poklonjeno specijalno vozilo mnogo znači, jer će omogućiti lakši, bezbedniji i jednostavniji prevoz članovima Udruženja.

Direktorka Centra za socijalni rad iz Paraćina Biljana Milenović -Stojanović rekla je da će specijalno vozilo doprineti socijalnoj inkluziji korisnika. "Vozilo će doprineti tome da korisnici... upoznaju svoju zemlju, da putuju, da se druže, osamostaljuju i da na svaki način žive kao i ostali građani Srbije", kazala je ona. Prema njenim rečima, specijalno vozilo je značajan napredak u poboljšanju kvaliteta pružanja usluga osobama kojima je pomoć potrebna.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji veći je od 200 miliona evra, a do sada su realizovana 133 projekta u okviru Programa donacija za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.