Donacija Japana paraplegičarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Japana paraplegičarima

BEOGRAD -

Otpravnik poslova ambasade Japana u Srbiji Kazuaki Kameda potpisao je danas ugovore o donaciji 77.943 evra sa predstavnicima udruženja paraplegičara Banata i Srema i Centra za socijalni rad Paraćina u cilju unapređenja socijalne zaštire u Srbiji.

Potpisnici ugovora su na svečanosti u Vladi Srbije, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva rada i socijalne politike Zorana Martinovića, precizirali da su donacije u vidu specijalnih vozila za paraplegičare vredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po 25.100 evra, odnosno 27.754 evra za ustanovu iz Paraćina.

Kako je naglašeno, uključujući ove donacije ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine oko 7,3 miliona evra, a ukupan iznos pomoći Japana Srbiji tokom istog perioda je veći od 200 miliona evra.

Kameda je naglasio da je donacija upućena u cilju postizanja što kvalitetnijeg integracije osoba sa invaliditetom u društvene tokove.

"Veoma je važno omogućiti im da razviju socijalne veze u društvu kome pripadaju. Ubeđen sam da će uz ove donacije, odnosno novac prikupljen od poreskih obveznika Japana, osobe sa invaliditetom moći uspešno da ostvare interakcije sa svojom zajednicom", poručio je Kameda.

Martinović je zahvalio narodu i Vladi Japana na još jednoj u nizu donacija usmerenih Srbiji u prethodnih deset godina.

"Ugovori su i jedna vrsta partnerstva sa Ministarstvom koje je paraplegičarima Srbije ove godine obezbedilo pomoć od 20 miliona dinara. Svaka dodatna materijalna pomoć je od ogromnog značaja za poboljšanje uslova života invalidnih lica", naveo je državni sekreta, uz žaljenje zbog zemljotresa i cunamija koji su danas pogodili Japan.

Predstavnici doniranih ustanova Kristina Živankić, Stevan Lukovnjak i Biljana Milenković-Stojanović, odnosno opština u kojima se centri nalaze Goran Vuković (Ruma), Zorica Denda (Zrenjanin) i Saša Paunović (Paraćin) složili su se u oceni da će pomoć Japana značajno poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAPAN POKLONIO PARAPLEGIČARIMA 78.000 EVRA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011

BEOGRAD - Vlada Japana poklonila je oko 78.000 evra Centru za socijalni rad iz Paraćina i udruženjima paraplegičara Banata i Srema za kupovinu specijalnih vozila...Ugovore o donaciji potpisali su otpravnik poslova ambasade Japana Kazuaki Kameda, predsednica Udruženja paraplegičara Banata Kristina-Živankić,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.