Japan: Pregovori Putina i Abea bili intenzivni i otvoreni

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Pregovori Putina i Abea bili intenzivni i otvoreni

Pregovori predsednika Rusije Vladimira Putina i premijera Japana Šinza Abe bili su intenzivni i otvoreni, izjavio je generalni sekretar Vlade Japana Jošihide Suga.

„Računajući i radnu večeru, pregovori su trajali 3 sata i 10 minuta i bili su intenzivni, i po vremenu i po sadržaju. Po sadržaju, pregovori između dvojice lidera bili su otvoreni“, rekao je Suga.

On je naglasio da su lideri dveju država potvrdili konkretni napredak u pregovorima o potpisivanju mirovnog dogovora, o čemu je postignut sporazum u decembru 2016. godine za vreme posete Putina Japanu.

Suga je takođe saopštio da je postignut dogovor o mogućnosti čarter-letova između Japana i četiri ostrva Južnih Kurila, o povećanju broja prelaza za ulazak Japanaca na ova ostrva, kao i o odluci da se tamo pošalje bilateralna grupa predstavnika vlada i biznis-krugova za izučavanje na mestu mogućnosti zajedničke ekonomske delatnosti.

„To smatramo dobrim rezultatom“, naveo je generalni sekretar Vlade Japana.

Ranije je saopšteno da su Moskva i Tokio potpisati novu konvenciju o oporezivanju.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.