Jaka i gusta kosa bez procvetalih krajeva! Moguće je!

Izvor: Svet plus, 18.Jun.2020, 08:49

Jaka i gusta kosa bez procvetalih krajeva! Moguće je!

Jaka i gusta kosa bez procvetalih krajeva! Moguće je! Stara japanska tradicija korišćenja pirinčane vode za negu lepote naziva se ju-su-ru.

Pirinčana voda je bogata skrobom i formira zaštitni sloj na dlaci, pa tako kosi daje jačinu, hidrira je i dovodi do minimuma krza nje krajeva vaše kose.

Ova voda još sadrži antioksidanse, minerale, amino kiseline...

Antioksidanti su vitalno važni za >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << zdravlje kose, oni neutrališu slobodne radikale koji je najviše oštećuju.

Minerali i amino kiseline mogu da pomognu da se boja duže održi ako imate farbanu kosu, a aktivni sastojak inositol pomaže pri oporavku oštećene kose.

Ova voda blagotvorno deluje i na kožu glave, jer podstiče hidrataciju, pa je i to razlog zašto je trebate koristiti. I sami znate da je zdrava koža glave jako bitna da biste imali lepu i zdravu kosu.

Kao što regenerator koristite redovno, tako treba da koristite i pirinčanu vodu i to tako što ćete nakon pranja, kosu isprati ovom vodom i ostaviti na kosi 10 minuta.

Ako vam je kosa jako oštećena nakon ispiranja pirinčanom vodom u prvo vreme koristite i regenerator.

 Kada dođe leto, neki preparati za negu kože moraju biti odloženi po strani!

Pripremite pirinčanu vodu na sledeći način:

Jednake količine vode i pirinča pomešajte u staklenoj tegli ( na primer 100 grama pirinča i 100 ml vode)

Pirinač i voda tako treba da odstoje sve dok voda ne postane mlečno bela. Zatim procedite, vodu koristite kao što je navedeno, a pirinač možete koristiti za pripremu hrane.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.