JELENA NIKOLIĆ: MOGLE SMO DA POBEDIMO JAPANKE

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELENA NIKOLIĆ: MOGLE SMO DA POBEDIMO JAPANKE

TOKIO - Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Jelena Nikolić kaže da je ekipa dobro igrala protiv Japana, iako je izgubila poslednji meč u grupi A na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srbija je izgubila od Japana sa 3:1 i zauzela drugo mesto u grupi A.

TOKIO - Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Jelena Nikolić kaže da je ekipa dobro igrala protiv Japana, iako je izgubila poslednji meč u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupi A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srbija je izgubila od Japana sa 3:1 i zauzela drugo mesto u grupi A.

Naredni meč igraće u subotu sa trećeplasiranom ekipom iz grupe D Turskom.

- Teško je bilo šta reći. Moglo je da bude i 3:1 za nas. Odlučile su jedna ili dve lopte.

Nije važno što smo izgubile. Igrale smo sjajno i dobro je što igramo sve bolje - rekla je Nikolićeva.

- Veliki je rivalitet između nas i Turkinja. Prošle godine su nas pobedile na Evropskom prvenstvu i želimo to da im vratimo- rekla je Nikolićeva.

Reprezentativka Maja Ognjenović ističe da je očekivala "takvu utakmicu s Japanom".

- Bilo je mnog iznuđenih i lakih poena. Mislim da smo odigrali sjajno i da nam je malo nedostajalo da pobedimo. Forma nam je u usponu i to će nas motivisati u narednim mečevima - rekla je Ognjenovićeva.

Prema njenim rečima, utakmica sa Japanom je bila prva malo teža i sa više tenzija na Svetskom prvenstvu.

- Japan je po kvalitetu kao naša reprezentacija, ali igra drugačiju odbojku. Pružili smo maksimum i odigrali dobru utakmicu - rekla je Ognjenovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će naredni meč sa Turskom sigurno biti dobar.

- U drugom krugu nema lakih protivnika i lakih utakmica. Tada će se videti ko je koliko spreman - zaključila je Ognjenovićeva.

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić kaže da je posle dužeg vremena zadovoljan "kako su devojke odigrale utakmicu".

- Protivnik je bio za toliko bolji ili srećniji. Izgubili smo utakmicu, ali najvažnije je da devojke shvate da su odigrale fantastično i da ako zadržimo ovakav nivo, možemo da očekujemo mnogo lepih vesti iz Japana - rekao je Terzić.

Na Svetskom prvenstvu slede dva slobodna dana, a takmičenje se nastavlja u subotu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.