JAPANSKA MAJSTORIJA: Modifikovani Ferrari Enzo (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 11:05

JAPANSKA MAJSTORIJA: Modifikovani Ferrari Enzo (FOTO+VIDEO)

Na projektu Ide-san radi već deset godina te ističe da mu je prioritet kvalitet izrade, a ne cena.

Ferrari Enzo je među najvažnijim automobilima kompanije iz Maranella, nosi ime po osnivaču italijanskog brenda, a jedan japanski tuner je dodatno unapredio njegov izgled i iz motora izvukao više snage.

Na YouTube kanalu Dino DC objavljen je intervju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s čovekom koji stoji iza projekta, a to je Ide-san iz tuning radionice Iding Power, odakle je Enzo izašao snažniji nego ikad. Ferrarijev 6,0-litarski F140B atmosferski V12 motor sada ima zapreminu od 6,3 litra, čime se dobilo dodatnih 40 KS i 19 Nm obrtnog momenta, tako da Iding Power F-07 Ferrari Enzo sada juri ulicama Tokija s oko 700 KS "ispod haube".

Automobil je dobio 20-inčne magnezijumske felne, koje su uprkos činjenici da su veće ipak lakše od 19-inčnih fabričkih za 2,5 kg. Ide-san tvrdi da je upravljivost unapređena. On je poradio na prednjim svetlima koja su slična onima na modelu Ferrari LaFerrari. Crni krov je takođe pozajmlnjen od naslednika, a u crnoj boji su i pragovi te prednji prelepi spojler. Bočni retrovizori su zamenjeni kamerama, koje izgledaju suptilnije.

Nazad je branik s horizontalim letvicama te podseća na onaj s modela Ferrari Daytona SP3 i Testarossa. Ide-san ga je redizajnirao dodavanjem 3D printane rešetke s dva završetka izduvnog sistema u centralnom delu, a tu su i otvori na poklopcu motora koji pomažu pri hlađenju.

Ide-san je priznao da trenutno ima problema s hlađenjem, posebno u saobraćajnim gužvama tokom leta. On nije zadovoljan fabričkim sistemom hlađenja pa je upravo rešenje tog problema njegov naredni korak koji podrazumeva unapređenje dva hladnjaka koja se nalaze napred. Na ovom proektu Ide-san radi već deset godina te ističe da mu je prioritet kvalitet izrade, a ne cena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.