JAPAN PRISKAČE SRBIJI U POMOĆ! Stanovnici OVOG GRADA imaju razloge za radost

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2021, 16:22

JAPAN PRISKAČE SRBIJI U POMOĆ! Stanovnici OVOG GRADA imaju razloge za radost

Domu zdravlja u Varvarinu danas je uručena donacija japanske vlade vredna 76.000 evra, što je deo podrške unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji.

Na svečanoj ceremoniji Domu zdravlja u Varvarinu donirani su oprema i digitalni rendgen, a ceremoniji su prisustvovali ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumota, Vojkan Pavić, predsednik Skupštine opštine Varvarin, Vesna Rakonjac, pomoćnica ministra u upravi za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biomedicinu i direktorka Doma zdravlja Jasmina Rakić.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dostigao je 14.9 miliona evra, a ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 500 miliona evra.

Projekti za osnovne potrebe stanovništva (POPOS)

POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje.

Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Od 1999. godine u Srbiji je realizovano 235 POPOS projekata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.