Grubo sletanje u Hirošimi, 27 povređenih

Izvor: RTS, 15.Apr.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubo sletanje u Hirošimi, 27 povređenih

"Erbas A-320" južnokorejske kompanije "Ejžan erlajnz" tvrdo je sleteo na aerodrom Hirošima u Japanu. Tom prilikom povređeno je 27 putnika i članova posade.
Avion na liniji iz Seula se pri sletanju po magli i kiši srušio na jednu od aerodromskih antena i potom klizao pistom nekoliko stotina metara, okrenuvši se bočno za više od 90 stepeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javlja Beta.

"Putnici kažu da je došlo do panike, u putničkoj kabini se pojavio dim i ispale su maske za kiseonik. Posada je bila veoma uznemirena i pomislila sam da ću poginuti", rekla je jedna žena novinarima.
Svih 73 putnika i osam članova posade izašlo je niz tobogane za prinudno napuštanje aviona. Povređeno je 25 putnika i dva člana posade, saopštile su vlasti.
Započela je istraga, a aerodrom Hirošima je zatvoren za saobraćaj. U sličnoj nesreći, "boing 777" iste kompanije je jula 2013. u San Francisku repom udario u nasip kraj piste. Poginule su tri osobe, a 182 su povređene.
Američka agencija za bezbednost saobraćaja utvrdila je da se taj udes dogodio zbog loše koordinacije posade i nerazumevanja automatizovanih sistema aviona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.