Читај ми!

Grubo sletanje u Hirošimi, 27 povređenih

"Erbas A-320" južnokorejske kompanije "Ejžan erlajnz" tvrdo je sleteo na aerodrom Hirošima u Japanu. Tom prilikom povređeno je 27 putnika i članova posade.

Avion na liniji iz Seula se pri sletanju po magli i kiši srušio na jednu od aerodromskih antena i potom klizao pistom nekoliko stotina metara, okrenuvši se bočno za više od 90 stepeni, javlja Beta.

"Putnici kažu da je došlo do panike, u putničkoj kabini se pojavio dim i ispale su maske za kiseonik. Posada je bila veoma uznemirena i pomislila sam da ću poginuti", rekla je jedna žena novinarima.

Svih 73 putnika i osam članova posade izašlo je niz tobogane za prinudno napuštanje aviona. Povređeno je 25 putnika i dva člana posade, saopštile su vlasti.

Započela je istraga, a aerodrom Hirošima je zatvoren za saobraćaj. U sličnoj nesreći, "boing 777" iste kompanije je jula 2013. u San Francisku repom udario u nasip kraj piste. Poginule su tri osobe, a 182 su povređene.

Američka agencija za bezbednost saobraćaja utvrdila je da se taj udes dogodio zbog loše koordinacije posade i nerazumevanja automatizovanih sistema aviona.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије