Gradimo novu fabriku

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 17:35

"Gradimo novu fabriku"

Japanski proizvođač automobila Suzuki motor uložiće 350 milijardi rupija u izgradnju druge fabrike automobila u indijskoj državi Gudžarat.

Prema rečima predsednika Suzuki motora Tošihira Suzukija, cilj auto-kompanije je da poveća proizvodne kapacitete na jednom od svojih ključnih tržišta, prenosi Rojters.

Suzuki će takođe uložiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 32 milijarde rupija za dodavanje nove proizvodne linije u postojeću fabriku u državi, što će povećati proizvodnju električnih vozila, rekao je Suzuki na investicionom samitu u Japanu.

Indijsko tržište automobila je ključno za Suzuki, gde je njegova podružnica Maruti Suzuki najveći proizvođač automobila po prodaji.

Suzukijev godišnji proizvodni kapacitet povećaće se na dva miliona jedinica u državi kao rezultat novih investicija, saopštila je kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.