Fond MMF-a će biti ojačan kineskim novcem

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond MMF-a će biti ojačan kineskim novcem

Nakon višemesečne potrage za novim sredstvima izgleda da da će Međunarodni monetarni fond uspeti da ojača svoj finansijski fond i to uz pomoć Kine.
Naime, MMF-u sa prevenciju krize potrebno je oko 430 milijardi dolara, a Kina je obećala da će 'uskočiti' sa svojim doprinosima.
'MMF će dobiti preostali iznos potreban da vrednost fonda dosegne 430 milijardi dolara', rekao je zamenik kineskog ministra finansija Džu Guangiao uoči sastanka 20 najrazvijenijih zemalja sveta, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << među glavnim temama biti kriza u evrozoni
Najveća evropska i azijska privrede već su obećala iznose od ukupno oko 340 milijardi dolara za taj fond.
'Kina je uverena da će MMF ostvariti zacrtani cilj od 430 milijardi dolara, a Kina će pripomoći. Tokom samita u Los Cabos biće objavljen konkretan iznos', kazao je Džu.
MMF je još krajem prošle godine najavio da mora da ojača svoj krizni fond.
Na sastanku ministara finansija G20 u aprilu MMF je uspeo da dobije čvrsta obećanja za ukupno 340 milijardi dolara, pri čemu se evrozona obavezala na 200 milijardi, Japan na 60 milijardi, dok su Britanija, Južna Koreja i Saudijska Arabije obećale po 15 milijardi dolara.
Manje doprinose ponudile su druge zemlje EU-a i Singapur, dok su Sjedinjene Države odbile da učestvuju.
Izvor: SEEbiz
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.