Fetelu VN Indije

Izvor: Politika, 30.Okt.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetelu VN Indije

NJU DELHI – Aktuelni prvak sveta u Formuli 1 Nemac Sebastijan Fetel trijumfovao je u Delhiju na trci za Veliku nagradu Indije i tako ostvario jedanaestu pobedu u tekućem šampionatu.

Trka u Indiji vožena je na neki načina za prestiž, pošto je Fetel još u Japanu obezbedio titulu, a Red Bul nedelju dana kasnije, u Koreji, u konkurenciji konstruktora.

Fetel je trku „Bad” završio u vremenu 1:30:35 sata, vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Meklarena Dženson Baton bio je drugi sa zaostatkom od 8,4 sekudni, dok je Španac Fernando Alonso u Ferariju zaostao 24.3 sekunde za vodećim.

Baton je odlično je startovao sa četrvrte pozicjije, prestigao Alonsa, zatim i Marka Vebera i krenuo u poteru za Fetelom, ali je mladi Nemac potvrdio ovoseznosku dominaciju i da nije slučajno postao najmlađi dvostruki šampion sveta u istoriji Formule 1.

Trku je obeležio novi sudar između Britanca Luisa Hamiltona iz Meklarena i vozača Ferarija Felipe Mase, šesti ove sezone, a Brazilac, koji je ovog puta bio kriv, na kraju je morao da odustane zbog oštećenja na bolidu.

Šampionat sveta u Formuli 1. nastavlja se 13. novembra trkom za Veliku nagradu Abu Dabija.

Rezultati:

1. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red Bul) - 1:30:35

2. Dženson Baton (Britanija, Meklaren) + 8,4 sekunde

3. Fernando Alonso (Španija, Ferari) + 24,3

4. Mark Veber (Australija, Red Bul) + 25,5

5. Mihajl Šumaher (Nemačka, Mercedes) + 65,4

6. Niko Rosberg (Nemačka, Mercedes) + 66,8

7. Luis Hamilton (Britanija, Meklaren) + 84,1

8.Haime Alguersuari (Španija, Toro Roso) +1 krug

9. Adrijan Sutil (Nemačka, Fors Indija) +1 krug

10. Serhio Perez (Meksiko, Zauber) +1 krug

Tanjug

objavljeno: 30/10/2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fetel pobjednik VN Indije

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Okt.2011

Šampion Formule 1, vozač Red bula Sebastijan Fetel pobjednik je prve trke za Veliku nagradu Indije. Fetel, koji je prije tri nedjelje obezbijedio drugu uzastopnu titulu, trku je završio za 1:30:35,002. Ovo je njegova 11 pobjeda na 17 trka ove sezone. Bila je ovo rutinska vožnja za Nijemca. On je...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Sebastian Vettel na trci u Indiji nije mogao da odoli da ponovo ne ostvari clean sweep pobedu

Izvor: Moto.rs, 31.Okt.2011, 15:51

Sebastian Vettel na trci u nedelju nije mogao da odoli da ponovo ne ostvari tzv. „clean sweep“ pobedu u Indiji. Naime, pomenuti pojam znači da je jedan vozač vodio trku od početka do kraja i da je istovremeno odvezao najbrži krug u trci. Pre dve nedelje na trci u Koreji, nemački vozač...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.