FRANCUZI I JAPANCI SREĐUJU DEPONIJU Godišnji ugovor težak 38,2 miliona evra

Izvor: Blic, 30.Avg.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUZI I JAPANCI SREĐUJU DEPONIJU Godišnji ugovor "težak" 38,2 miliona evra

Grad Beograd doneo je odluku da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča dodeli grupi ponuđača, francusko - japanskom konzorcijumu „Suez (Suez groupe SAS)-Itochu (I-Environment Investments Limited) sa ponuđenom cenom koja predstavlja godišnja projektna plaćanja u iznosu od 38.278.900 evra sa PDV-om.

Prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, u konkurentnom dijalogu, koji se odvijao u tri kruga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvovalo je pet kandidata, a konačnu ponudu je podneo već pomenuti konzorcijum.

– Ugovor o javno-privatnom partnerstvu biće zaključen na 25 godina, a izabrani ponuđač, koji je privatni partner Grada Beograda, biće u obavezi pre svega da izgradi postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada, i u tu svrhu će komunalni otpad, koji generišu fizička i pravna lica, biti iskorišćen za proizvodnju energije – precizirao je Mali.

On je dodao da će svu proizvedenu toplotnu energiju preuzeti JKP „Beogradske elektrane” i priključiti na sistem daljinskog grejanja.

– Pored toga, privatni partner biće u obavezi da izvrši sanaciju postojeće komunalne deponije u Vinči, čime će se rešiti decenijski problem neadekvatnog odlaganja i odsustva tretmana otpada. Obaveza privatnog partnera Grada Beograda je i izgradnja nove sanitarne deponije, u skladu sa visokim standardima i direktivama Evropske unije, kao i izgradnja postrojenja za tretman građevinskog otpada. Pored izgradnje navedenih postrojenja, privatni partner će biti u obavezi da vrši tretman i odlaganje komunalnog otpada tokom čitavog perioda trajanja ugovora – istakao je gradonačelnik.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francusko-japanski konzorcijum dobio posao na deponiji Vinča

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2017

Grad Beograd odlučio je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča dodeli na 25 godina francusko-japanskom konzoricjumu "The Consortium of SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited"...Taj konzorcijum je ponudio cenu koja...

Nastavak na N1 televizija...

Dodeljen ugovor o javno-privatnom partnerstvu za deponiju Vinča

Izvor: Beta, 30.Avg.2017

Grad Beograd odlučio je danas da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča dodeli, na 25 godina, francusko-japanskom konzorcijumu "The Consortium of SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited". Taj konzorcijum je ponudio...

Nastavak na Beta...

BG dobio partnera, odabrana jedina ponuda za Vinču

Izvor: B92, 30.Avg.2017

Beograd -- Grad Beograd okončao je dvogodišnji proces i izabrao ponuđača za tretman i odlaganje komunalnog otpada na doponiji Vinča, koji je jedini podneo ponudu...Grad Beograd odlučio je da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.