FRANCUSKA TRAŽI REŠENJA Makron: ZelenskI će u Hirošimi izgraditi mir!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 10:53

"FRANCUSKA TRAŽI REŠENJA" Makron: ZelenskI će u Hirošimi izgraditi mir!

Na samitu G7 su Japan, Kanada, SAD, Velika Britanija, Italija, Francuska i Nemačka, kao i EU.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je prisustvo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu G7 u Hirošimi "način za izgradnju mira".

Makron je novinarima u Japanu rekao da stavljanjem francuskog aviona na raspolaganje ukrajinskom lideru da ga preveze prvo na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samit Arapske lige, a zatim na G7 u Japan, "Francuska gradi mir i traži rešenja".

Prema rečima Makrona, poseta Zelenskog Džedi u petak omogućila je ukrajinskom predsedniku "da ima vrlo jasnu podršku Saudijske Arabije i nekoliko sila u regionu".

To je, kako je ocenio francuski predsednik, "prava prekretnica".

- U Hirošimi će Zelenski imati priliku da se obrati svetskim silama koje su "ponekad izložene samo jednom govoru - rekao je francuski predsednik.

Među gostima skupa su i Australija, Vijetnam, Južna Koreja, Brazil, Indija, Indonezija i predstavnici međunarodnih organizacija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ruske vlasti: Prisustvo Zelenskog na samitu G7 kao propagandna predstava

Izvor: Beta, 21.Maj.2023

Ruske vlasti saopštile su danas da je prisustvo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu lidera G7 pretvorilo taj sastanak u "propagandnu predstavu", koja je slala "antiruske i antikineske" poruke."Vođe G7 pozvale su lidera kijevskog režima na sastanak i pretvorili događaj u Hirošimi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.